Cara Memilih Jawapan Konsisten.

Ramai calon yang gagal ujian psikometrik disebabkan mereka tidak tonjolkan konsisten dalam jawapan mereka. Jadi, bagaimana nak pilih jawapan konsisten tu? Jom baca di bawah ini..


Ini merupakan soalan yang kerap ditanyakan kepada saya setiap kali keputusan ujian psikometrik diumumkan. Jadi, saya kongsikan kepada anda realiti sebenar kenapa anda boleh gagal walaupun jawapan anda super positif.


Kenapa Perkara Ini Penting?

Jika anda faham tentang perkara ini, anda akan tahu punca kegagalan itu dan anda boleh perbaiki kesilapan itu untuk ujian akan datang. Ada calon yang gagal 10 kali pun masih tidak tahu kenapa dia boleh gagal.Ada calon ini pernah lulus ujian psikometrik, saya tanya dia, "Boleh tak cikgu tahu apa yang cik buat sampai boleh lulus ujian ni?", tanya saya. "Entah lah cikgu, saya pun tak tahu, mungkin rezeki kot", balas calon tu nada gembira.

Selepas tu, dia ambil balik ujian tu untuk jawatan yang lain pula. Tapi kali ini dia gagal. Saya tanya dia, "Aikk.. kenapa boleh gagal? Hari tu kan dah lulus?", soal saya. "Tak tahu lah cikgu, saya pilih jawapan sama je kot, tapi tak tau la kenapa gagal, takda rezeki kot", balas calon tu dengan nada kecewa.

Kalau anda nak tahu, inilah situasi sebenar yang ramai calon ujian psikometrik lalui. Mereka lulus pun mereka tak tahu sebab apa, mereka gagal pun mereka tak tahu sebab apa.

Yang gagal kebanyakannya akan salahkan takdir. Tapi hakikat sebenarnya jawapan mereka lah yang menyebabkan mereka gagal. Selagi anda tidak tahu realiti sebenar ini, saya percaya, 20 kali ujian pun anda masih lagi akan gagal.


Apa Kandungan Buku Ini?

  • Positif bukan jaminan lulus dalam ujian psikometrik. Mesti ramai yang fikir ujian ni nak cari calon yang super positif semata-mata kan? Jika anda fikir macam tu, itu kesilapan pertama anda. Tahu kenapa?
  • Apa sebenarnya dinilai dalam ujian psikometrik? Bila sebut ujian psikometrik mesti kena positif. Tapi itu bukanlah tujuan utama ujian ini dijalankan. Tahu kenapa?
  • Memilih jawapan negatif boleh menyelamatkan anda daripada gagal. Ini perkara ramai calon ujian psikometrik tak tahu. Bagi mereka jawapan negatif itulah punca kenapa mereka gagal. Tahu kenapa?
  • Contoh soalan bersifat positif tapi telah menggagalkan ramai calon. Anda boleh elakkan daripada soalan perangkap jika anda tahu realiti sebenar ini.

Ramai calon menyalahkan pihak SPA menyebabkan mereka gagal. Tapi hakikat sebenarnya jawapan mereka lah yang menyebabkan mereka gagal. Saya kongsikan semua ini dalam buku ini. Sila klik butang di bawah untuk download buku ini sekarang.

(Password protected)

🔥Cepat Download! Sebelum saya menarik balik bonus ni..


Ebook ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.