Kuiz Psikometrik SPA

Adakah Sikap Positif Betul-Betul Wujud Dalam Diri Anda? Jom Ketahui Dengan Kuiz Ini.

Cikgu Khairul

Pertama sekali, salam perkenalan daripada saya Cikgu Khairul. Antara punca kegagalan seorang calon psikometrik ialah mereka tidak biasa dengan soalan yang ditanya.

Sehinggakan ada di antara mereka keliru dengan soalan. Walhal ujian psikometrik ini hanyalah ujian pasal diri sendiri. Apabila anda keliru dengan soalan, itu jelas menunjukkan anda sendiri tak mengenali diri anda sendiri.


Sikap Apa Yang Diuji?

Dalam ujian psikometrik sebenar, sikap yang dinilai itu bergantung kepada ketua jabatan. Jika ketua jabatan mahukan seorang calon yang mempunyai sikap disiplin yang tinggi, maka lulus atau gagal ujian itu bergantung kepada tahap disiplin dalam diri seseorang calon.

  • Kurang berdisiplin = GAGAL

Selain daripada sikap berdisiplin, di bawah ini merupakan sikap yang menjadi penilaian dalam ujian psikometrik untuk semua jawatan.

  • Sikap tanggungjawab
  • Sikap amanah
  • Sikap kerjasama
  • Sikap teliti
  • Sikap yakin diri
  • Sikap analitikal

Uji Sikap Dalam Diri Anda.

Adakah anda cukup yakin sikap-sikap ini wujud dalam diri anda? Jika ditanyakan kepada calon, "Adakah anda mempunyai sikap teliti?" pastinya mereka akan menjawab ada.

Persoalannya sekarang, sejauh mana kebenaran jawapan mereka itu? Atas sebab itulah ujian psikometrik ini dijalankan. Ianya bertujuan untuk mencari calon yang betul-betul mempunyai sikap positif dalam diri mereka dan menyingkirkan calon yang berpura-pura ada sikap positif.

Anda pula macam mana? Adakah sikap positif dalam diri anda itu betul-betul wujud ataupun sekadar dibuat-buat?

Jom jawab kuiz sikap positif ini. Soalan-soalan kuiz ini saya kumpulkan daripada soalan-soalan ujian psikometrik yang lepas. Setiap kuiz dikategorikan mengikut topik-topik tersendiri.

Jika anda lulus kuiz-kuiz ini, kemungkinan besar anda akan lulus ujian psikometrik yang sebenar nanti. Saya doakan anda.


Password protected

Akses Password

Kuiz-kuiz ini merupakan bonus yang cikgu berikan kepada pembeli rujukan psikometrik melalui link Cikgu Khairul sahaja. Sila claim password dengan klik butang di bawah ini.


Password protected


Password protected


Password protected


Password protected


Password protected


Password protected


Sikap Apa?

Kuiz di atas mungkin mudah bagi anda disebabkan setiap kuiz dikategorikan kepada sikap-sikap tertentu. Cuba anda jawab kuiz Sikap X dan Sikap Z ini. Kuiz ini agak mencabar disebabkan ianya tidak diberitahu dinilai dari sikap apa, sama seperti ujian psikometrik sebenar.

Password protected


Password protected


Extra Kuiz

Kuiz kesukaan dan kuiz kecekapan ini pula digunakan dalam mengenalpasti sejauh mana kecenderungan minat anda terhadap sesuatu pekerjaan. Soalan-soalan dalam skop kesukaan dan kecekapan ini pernah ditanya dalam sesetengah jawatan sebelum ini.

Anda sebagai calon sewajarnya lebih tahu apa yang anda suka dan ke arah mana kecekapan anda. Kalau anda tahu dua perkara ini, anda lebih mudah nak lulus ujian psikometrik dan juga lulus dalam temuduga.


Password protected


Password protected


3 Langkah Claim Password Kuiz.


Langkah 1:

Sila beli Rujukan Psikometrik menggunakan link di bawah ini:

» http://exampsikometrik.com

Langkah 2:

Terdapat ramai agent yang promote rujukan ini. Jadi pastikan rujukan ialah Cikgu Khairul. Itu bermaksud pembelian anda melalui saya dan 100% layak untuk claim password.

Langkah 3:

Sila whatsapp cikgu dengan menunjukkan resit pembelian Rujukan Psikometrik. Nanti cikgu berikan password untuk akses kesemua kuiz ini.

Sila whatsapp saya di nombor ini.

» Whatsapp: 016 7794 392Kesemua kuiz ini adalah percuma. Kalau anda nak beli pun boleh. Terpulang kepada anda. Boleh beli password bonus ini dengan klik butang di bawah ini.