Rahsia Konsisten + Case Study


Dalam pemerhatian saya, ada dua pemahaman konsisten yang salah yang selalu calon buat.

Pertama: Mereka fikir konsisten ini kebolehan memilih jawapan yang positif, dan mengelak dari memilih jawapan negatif. Kalau pilih jawapan negatif, itu dah tak konsisten.


Ujian psikometrik berkait rapat dengan psikologi manusia. Manusia buka seringkas bateri yang hanya ada terminal positif dan negatif. Psikologi manusia ini sangat kompleks.

Apa tu kompleks?

Contoh mudah, orang yang senyum menandakan dia sedang gembira kan? Persoalannya, adakah betul dia sedang gembira? Ataupun dia cuba sembunyikan rasa sedih dia disebalik senyuman? Inilah kompleksnya personaliti manusia.

Kedua: Mereka fikir konsisten ini kena kekal pada satu pilihan jawapan sahaja. Jika pilih 'Sangat Setuju', kena kekal pilih jawapan itu sehingga ke akhir soalan. Tak boleh pilih 'Setuju', nanti dah tak konsisten.


Ramai calon percaya inilah cara nak lulus ujian ini. Tapi mereka tak tahu, dah ramai calon digagalkan disebabkan pemilihan jawapan seperti ini. Saya sendiri terima feedback dari calon, mereka gagal dengan pilih jawapan seperti ini.

Kalau anda fikir konsisten macam ni, saya jamin anda bakal digagalkan dalam ujian akan datang. Sebab itu bukanlah konsisten yang dimaksudkan.

Cuba anda tengok pada tiga soalan di bawah ini. Ketiga-tiga soalan ini dalam satu skop penilaian yang sama. Tapi dibezakan mengikut kategori.


Soalan 1: Orang yang membeli barangan curi sama buruk perangai dengan orang yang mencurinya.


Soalan 2: Sekiranya ketua sering datang lambat, tidak wajar untuk menegur kakitangan yang datang lambat juga.


Soalan 3: Saya mengubah cara saya bekerja dengan maklum balas dan cadangan orang lain.


Apa Kandungan Buku Ini?

Dalam ebook ini, saya kongsikan kepada anda senarai kategori soalan psikometrik. Kalau anda tahu kesemua kategori ini, saya yakin jawapan anda akan jadi lebih konsisten.

Sebenarnya, ilmu pasal pengkategorian soalan ini tak dikongsikan dalam Rujukan Psikometrik. Inisiatif saya sendiri, saya hasilkan ebook ini sebagai added value dari pembelian anda.

Saya juga kongsikan case study calon yang pernah lulus ujian ini. Bagaimana cara dia memilih jawapan yang konsisten. Walaupun jawapan dia negatif, tapi jawapan tu konsisten.

Nak tahu tak macam mana? Itu saya kongsikan dalam ebook ini. Sebagai calon, rugi anda tak tahu pasal perkara ini...

Sila klik butang di bawah untuk download buku ini sekarang.

(Password protected)

PENTING! Ebook Rahsia Konsisten + Case Study ini merupakan inisiatif Cikgu Khairul sendiri dalam membantu anda buat persediaan. Sila pastikan anda membeli melalui link Cikgu Khairul dalam memastikan anda layak 100% untuk claim bonus ini.


3 Langkah Claim Bonus.


Langkah 1:

Sila beli Rujukan Psikometrik menggunakan link di bawah ini:

» http://exampsikometrik.com

Langkah 2:

Terdapat ramai agen promote buku ini. Sila pastikan rujukan ialah Cikgu Khairul. Itu bermaksud pembelian anda melalui saya dan 100% layak untuk claim bonus.

Langkah 3:

Sila whatsapp cikgu dengan menunjukkan resit pembelian Rujukan Psikometrik. Nanti cikgu berikan password untuk akses kesemua bonus ini.

Sila whatsapp saya di nombor ini.

» Whatsapp: 016 7794 392Feedback Dari Calon Yang Berjaya Cikgu Khairul Bantu..